Jobber du i en barnehage som tar miljø på alvor og ønsker å lære barna mer om hvordan de kan bidra? Da må du lese videre.
Vi i Plasteriet arrangerer plastjakten for barnehager. Det er et undervisningsopplegg som skal gi dere og barna litt mer kunnskap om plasten, hva vi kan gjøre for å bruke mindre plast i hverdagen og hvordan vi resirkulerer den.
Prosjektet og opplegget vi fikk fra dere var veldig bra tilrettelagt for oss og både små og store koste seg under dette prosjektet samtidig som vi fikk mye læring ut av det. Tusen takk for at vi fikk delta og for de fine tubeklemmerne vi har fått fra dere, de er i bruk hver dag. Dette prosjektet kan vi absolutt anbefale andre barnehager å delta på.
Mvh store og små på Myrulla, Stavsetmyra Barnehage.
Oppsamlet plast fra Stavsetmyra Barnehage.
Når dere melder dere på Plastjakten, mottar dere en film fra oss i Plasteriet hvor vi forklarer hvordan dere identifiserer plast nummer 5 og hva vi kan gjøre med plasten dere samler inn.
Plastavfall av typen PP(5) samlet inn av plastagentene.
Vi lager tubeklemmere av deres plast
I løpet av plastjakten skal dere samle 300 gram av plast nummer 5. Denne skal barna identifisere ved hjelp av våre tre metoder som dere lærer om i filmen. Når plasten er vasket får vi i Plasteriet plasten fra dere og lager 5 unike tubeklemmere til dere av deres plastavfall! Tubeklemmerne kan dere bruke til smøreoster, makrell i tomat og majones i barnehagen.
Plastavfallet blir kvernet.
Samtidig som dere mottar tubeklemmere vil dere også få en video som viser prosessen fra plastavfall til kverning deretter støping og til siste finpuss.
Unike tubeklemmere av barnehagens plastavfall.
Enkelt undervisningsmateriale til dere
Når dere har meldt dere på Plastjakten vil dere som nevnt få en video, i tillegg vil vi sende dere forskjellig undervisningsmateriell dere kan bruke under plastjakten.
Bildeark: Et ark med bilder av plast som er nummer 5, dette kan printes ut slik at barna ser det.
Plastagentkort: Gi et kort til hvert barn, her kan de skrive navnet sitt og krysse av når de har funnet og vasket plast nummer 5 hjemme eller i barnehagen.
Plastagenter hjemme: Barna kan ta det med seg hjem for å se hva de gjør og kanskje hva de kan gjøre bedre.
Tips til voksne: Her finner dere forslag til samtaleemner dere kan ha med barna om plasten samt ting dere kan gjøre for å engasjere de til å bli driftige plastagenter.
Husk at plast er egentlig et fantastisk materiale, det er måten vi bruker den på som ikke er så fantastisk!
Synes dere dette høres spennende ut? Ta kontakt med oss i Plasteriet så sender vi dere mer info om pris og gjennomføring.