Tubeklemmere laget av snusbokser

Tubeklemmere laget av snusbokser

Snusbokser forsøpler

Alle som legger merke til plastsøppel ser at snusboksene er en stor del av plastavfallet. Mange drømmer om en panteordning på snusboksene, slik at de kan brukes igjen og igjen, sånn som flasker. Samtidig som vi lengter etter en panteordning prøver vi i Plasteriet å gjøre noe med de lokale snusboksene.


Bilde: Vincent håndstøper tubeklemmere

Defekte snusbokser under produksjon

Som hos alle andre produsenter vil det bli skader på emballasje under produksjon. Disse boksene rekker ikke å bli brukt til sitt opprinnelige formål, de ble rett og slett produsert og ble til avfall. På fagspråket heter det vrak under pakkeprosessen.


Bilde: Defekte snusbokser

Vi fikk 8 kg defekte snusbokser, dette har vi kvernet til plastgranulat før vi gir det et nytt liv som en tubeklemmer.


Bilde: Snusbokser kvernet til granulat før støping

Fra avfall til nytt produkt

Snusbokser er avfall av høy kvalitet, plasten er slagfast og laget for å være i kontakt med snus (som mange velger å ha i munn) det betyr at plasten har gått gjennom strenge krav før den kunne bli til en snusboks. Snusboksene er laget av polypropylen som er plast nummer 5

Tubeklemmere i fargen Snusmumrik

Nå har vi lansert en limited edition av vår populære tubeklemmer - Snusmumrik. Laget av 100% lokalt plastavfall fra snusbokser. Bruk den til å klemme ut restene av tannkremen, klemmeosten og andre ting på tube.

Du finner tubeklemmeren her.

Tilbake til bloggen