Plasteriet x Brave New Lines

Plasteriet x Brave New Lines

Sjakkbrikker laget av 100% resirkulert og lokal plast

Det norske designstudioet Brawe New Lines har designet et sjakksett hvor brikkene er laget av 100%  resirkulert plast. Brave New Lines har tatt utgangspunkt i de tradisjonelle brikkene og gitt de et unikt og moderne design.

"Vår egen tolkning av det eldgamle spillet sjakk. Med myke, taktile former balanseres et moderat detaljnivå med rause avrundinger og presise proposisjoner" - Gunnar Eidsvik TvedtBrave New Lines.

Håndstøpte sjakkbrikker

Sjakkbrikkene er håndstøpt av Plasteriet. Avfallet som er benyttet er samlet inn fra lokale bedrifter og er nøye utvalgt for å få de fargenyansene designerne i Brave New Lines drømte om. De to fargene kontrasterer hverandre, slik at de skal være enkle å skille på brettet. Plasten som er benyttet er polypropylen PP(5).

Snusbokser + DVD-cover

Den første blandingen består av snusbokser og DVD-cover. Ved å blande de to plasttypene beholder man den mørke fargen fra snusboksene, samtidig som man får en glanset og elegant overflate.

Frityroljespann + DVD-cover + hvite lokk

Den lyse blandingen er en miks mellom tre forskjellige plasttyper. Blanke DVD-cover for å få en blank overflate samt frityroljespann i gullfarge blandet med hvit. Sammen blir dette en gyllen fargetone som står i sterk kontrast til de mørke brikkene.

Unike sjakksett

Sjakkbrikkene spilles på en MDF-plate som har en naturlig, nedtonet tilstedeværelse med dempede kontraster, for å la brikkene av resirkulert plast være i fokus. Dette gir også et roligere uttrykk i hjemmet om man skulle la settet stå fremme mellom slagene.

Ditt unike sjakksett

Ønsker du å bestille et sjakksett?

Det kan bestilles hos Brave New Lines.

Tilbake til bloggen