Øyafestivalen x Plasteriet

Øyafestivalen x Plasteriet

Et lukket kretsløp

Øyafestivalen er kjent for mer enn god musikk og magisk stemning; den har også et sterkt engasjement for bærekraft. Dette engasjementet er noe vi i Plasteriet virkelig beundrer. Under fjorårets festival tok gjengen på Øya et viktig skritt mot en mer bærekraftig festival ved å samle plastavfall av typene PP(5) og HDPE(2). Dette avfallet ble deretter fraktet til Trondheim og oss i Plasteriet hvor det ble oppsirkulert  til unike produkter.

plast fra Øya

En plastfri festival?

Mia Frogner og resten av teamet bak Øyafestivalen har allerede gjennomført flere tiltak for å redusere bruken av engangsplast på festivalområdet. Men, som mange vet, er det nesten umulig å være helt plastfri.

Mat leveres ofte i plastemballasje, og plastartikler finnes allerede på området. Det var denne plasten vi i Plasteriet skulle jobbe med. Når plasten ikke kan elimineres kan den brukes til noe nyttig.

knagger av resirkulert plast

Bærekraftige gaver

Vi mottok en ødelagt stol og matcontainere fra Øyafestivalen og oppsirkulerte dette plastavfallet til unike produkter. Disse produktene ble deretter gitt som gaver og premier. I samarbeid med Mia valgte vi hvilken plast som skulle benyttes til produktene, slik at de fikk ønsket farge på alle bestilte produkter. Årets julegaver ble unike og har en fin historie som vi håper mottaker ble ekstra glad for.

Vi ønsker å rette en stor takk til Mia og resten av Øyafestivalen for deres innsats med å minimere avfallet under festivalen. Dette samarbeidet viser at med felles innsats og kreativitet kan vi virkelig gjøre en forskjell for miljøet.

Tilbake til bloggen