Medaljer laget av resirkulert plast - Trondheim Maraton

Medaljer laget av resirkulert plast - Trondheim Maraton

1000 unike medaljer laget av 100% resirkulert og lokalt plastavfall ble produsert for Trondheim Maraton i 2022. De ønsket et bærekraftig alternativ til årets barneløp, og det ønsket vi i Plasteriet å hjelpe med.

Siden 1969 har det blitt arrangert maraton i Trondheim, det betyr at det er landets eldste martaton! Løpet har vært i vekst i alle år, det er et stort og viktig arrangement for byen og løper i hele landet. Ikke bare tar de folkehelse på alvor, de prioriterer også bærekraft. For løpet i 2022 tok de et viktig grep. Trondheim Maraton byttet ut 1000 medaljer laget av jomfrumetaller, som vanligvis blir importert fra land langt borte. I år valgte de å produsere medaljene lokalt, av lokalt plastavfall. - Det er en forbedring vi håper flere lar seg inspirere av.

"Det er viktig for oss å satse på de som skal overta kloden, ved å legge til rette for at barna får info på alle arena er vi med på å påvirke de i en positiv retning mot en bærekraftig fremtid. Derfor var det medaljene til barn som ble prioritert i første omgang." Morten Rasch Eliassen - Trondheim Maraton

Et stort sportsarrangement tar samfunnsansvar

For et sportsarrangement på størrelse med Trondheim Maraton er samfunnsansvar på flere arenaer viktig. Morten fra Trondheim Maraton er stolt av å kunne gjøre endringer på medaljefronten, det viser at Trondheim Maraton tar bærekraft på alvor.


Morten Rasch Eliassen på løpsdagen

"Vi er et arrangement som tar samfunnsansvar og bærekraft på alvor, Plasteriet er med på å gjør maraton god på bærekraftsdelen." - Morten Rasch Eliassen, Trondheim Maraton

Fornøyde barn og foreldre


Tuva og Emil like før de krysser målstreken

På løpsdagen så vi store smil på både barn og foreldre. Ekstra stas var det kanskje når de kunne besøke Plasteriet i utstillerteltet. Der kunne de se hvordan medaljene har blitt støpt. Spreke foreldre var også med på kverne plastavfall på vår kvern drevet av en sykkel.


Vincent støper medaljer på løpsdagen

Produksjonen av 1000 medaljer krevde 16 kg plastavfall. Til sammenligning med en medalje laget av jomfruplast, sparte vi 32 kg råolje ved å velge resirkulert plast.

Plastavfallet ble vasket og kvernet før det ble støpt om til unike og fargerike medaljer. I produksjonen valgte vi å bruke plast nummer 5 og 2. PP (5) og HDPE (2) er solid, slagfast og finnes i store mengder i husholdningen.


Ved målstreken fikk barna utdelt sin medalje

Tusen takk til Morten og resten av gjengen i Trondheim Maraton, dette er et bevis på at dere ikke bare er sporty på treningsfronten, dere tør også å ta sporty valg og er en stor inspirasjon for store og små aktører!


Hanne og Vincent - Plasteriet

Er du arrangør og ønsker å ta et bærekraftig valg? Ta gjerne kontakt med oss i Plasteriet, kanskje kan vi gjøre noe spennende sammen.

Send oss en mail på hei@plasteriet.no

Tilbake til bloggen