Jazzprisen - musikkpris laget av 100% resirkulert plast

Jazzprisen - musikkpris laget av 100% resirkulert plast

I 2022 tok Norsk jazzforum kontak, de ønsket å lage en pris av 100% resirkulert plast. Prisen er designet av Nick Alexander, en dyktig grafisk designer som har jobbet lenge i musikkmiljøet.

Et spennende oppdrag som kombinerer både kreativitet og teknisk utførelse. Ambisjonen var å kombinere fargespill, prosessens tilfeldigheter og spennende overflatekvalitet i unike J-formede statuetter.

«Den perfekte kombinasjonen mellom håndverk, prestisje og effektiv plastgjenvinning! Jeg ønsker meg flere oppdrag som Jazzprisen og flere kunder som Norsk jazzforum. Dette er et artig prosjekt, og vi har et fint videre samarbeid.» - Vincent Gartiser, Plasteriet.

Produksjonsmetoden er litt uvanlig fordi den kombinerer elementer fra to godt kjente plastformingsteknikker: sprøytestøping (lukket støpeform) og ekstrudering (kontinuerlig forming). Plasten fylles kontinuerlig og sakte i en lukket metallform som er spesiallaget til formålet. Hver pris veier 1,2 kg og er laget av 100% oppsirkulert lokal plast.

Den første hedersprisen

I 2022 ble Norsk jazzforums første hederspris delt ut. Denne ble tidlelt Erling Aksdal."Aksdal har gjennom mange tiår spilt en betydningsfull rolle i jazz-Norge som pedagog, organisator og musiker, sier Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen." - Norsk jazzforum.


Styreleder Ingrid Brattset var i Trondheim og overrasket Erling Aksdal med Norsk jazzforums aller første Hederspris (2022). Foto: Arne Hauge

Jazzprisen skal hylle det grenseløse jazzmangfoldet vi har, som gjennom mange tiår har satt avtrykk og fått stor anerkjennelse internasjonalt. Vi skal løfte fram jazzen i alle dets former, til nåværende så vel som gryende publikummere. Jazzprisen er et initiativ for å bygge opp under aktivitet, miljøer og positive tilvekster lokalt og nasjonalt.

Fra Jazzpris på 1,2 kilo til merch på 5 gram

I 2023 ønsket Norsk jazzforum å ta prosjektet videre. I samarbeid utviklet vi en leken J-nøkkelring i tillegg til J-statuettene. Nøkkelringene ble delt ut i forbindelse med årets landsmøtehelg for Norsk jazzforum, rett før Jazzprisutdelingen. Nøkkelringene er et bærekraftig alternativ til merch som ofte deles ut på slike eventer.

Tusen takk for tilliten og samarbeidet, Norsk Jazzforum.


Bilde fra årets prisutdeling. Foto: Ketil Hardy

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker små eller store bærekraftige gjenstander laget av oppsirkulert lokalt plastavfall som passer din profil og ditt behov!

 

Tilbake til bloggen