3 tips for å bruke mindre plast i hverdagen

3 tips for å bruke mindre plast i hverdagen

Mengdene plast som vi omgir oss med er enorme! Se deg rundt i ditt eget hjem for å få oversikt over hvor mye plast som faktisk finnes. Noen ganger er plasten nødvending, men ofte er det unødvendig.

Det er den unødvendige plasten vi kan gjøre noe med. Ved å bytte til mer miljøvennlige alternativer, når det finnes et alternativ.

For å minske bruken av plast i hverdagen er det noen enkle endringer du kan gjøre, disse små endringene vil ikke påvirke livskvaliteten i negativ retning, og ofte er det rimeligere å bli mer bevisst sitt eget forbruk av engangsplast.

3 tips for mindre plast i hverdagen

1. Fra plastposer til handlenett

kjøp deg store handlenett av god kvalitet, de kan brukes igjen og igjen. Du sparer fort inn summen du brukte på å kjøpe et handlenett når du dropper å kjøpe plastposer på butikken. Synes du det er vanskelig å huske å ta med handlenett når du drar på butikken? Heng de en plass slik at de er godt synlig. Kanskje de kan henge i gangen, ha et i bilen om du kjører for å handle. Etterhvert vil det bli en vane å ta det med seg.

Handlenett sydd av gjenbrukstekstiler finner du her

2. Fra pumpesåpe til såpe i fast form

Håndvask er viktig, det kan vi ikke slutte med, men det vi kan endre er hvilken såpe vi bruker. Kjøper du en ny pumpesåpe hver gang du blir tom blir det brukt unødvendig mye engangsplast. Et godt alternativ er å kjøpe refillposer for å fylle på flytende såpe i en gammel beholder. Et bedre alternativ er å benytte en såpe i fast form. De kommer ofte uten plastemballasje og varer i en liten evighet.

Dersom du ønsker å bruke pumpesåpe noen ganger er et fint alternativ å ha både pumpesåpe og såpe i fast form. Du vil spare på plasten ved å ha begge alternativene.

Såpekopper laget av 100% resirkulert plast.

3. Vær bevisst i matbutikken

Maten vår er ofte beskyttet med mye plast. Det gjør at den holder seg frisk over en lengre periode, som igjen er med på å minske matsvinn. Frukt og grønt kan ofte kjøpes i løsvekt, da har du muligheten til å unngå unødvendig plast. Bananer har naturlig emballasje, dropp fruktpose når du kan.


Noen matvarer kan kjøpes i store beholdere, da vil det være mindre plast enn om du kjøper samme mengde i små porsjoner. Yoghurt kan du velge om du vil kjøpe mange små plastbeger eller store forpakninger. Dersom yoghurten skal bli med i matpakken, fyll på tomme glass du allerede har, så blir det en liten pakke til små mager.

Vi kan alle gjøre noe

Noen ganger passer ikke alle endringer for deg og din livsstil, men i vårt (over)forbruk av engangsplast finnes det alltid noe vi kan gjøre for å redusere bruken. Start med de endringene som er enkle, plutselig har det blitt en vane, da kan du innføre en ny endring.

Vi lover deg at livet ikke blir kjipt uten engangsplast.

Vil du gjøre noe med ditt plastavfall?

Blir du også skremt når du ser hvor mye plastavfall du generer? Kanskje kunne du tenkt deg å gjøre noe med det? Vi i Plasteriet har laget tjenesten "Fra ditt (plastavfall) til dine (produkter)" Tjenesten går ut på at du samler 1 kg plastavfall av plasttypene PP(5) og HDPE (2), gir det til oss og vi lager nye produkter til deg.

Du får mange fine produkter av 1 kg avfall, kanskje kan dette være bursdagsgaver til venner og familie? Det er zerowaste!

Eksempel på hva en tidligere kunde fikk laget av 1 kg plastavfall.Du kan lese mer om Fra ditt til dine her

Tilbake til bloggen